Η δυναμική του γιν και του γιανγκ μεταξύ των ζωδίων και η πολικότητα

Τι σημαίνει πολικότητα στην αστρολογία;

Πολικότητα σημαίνει «αντίθετα».

Υπάρχουν 12 ζώδια στην αστρολογία, άρα αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν 6 πολικότητες. Η πολικότητα είναι μια ειδική σχέση μεταξύ δύο ζωδίων, που τυχαίνει να είναι αντίθετα μεταξύ τους στον τροχό του ζωδιακού κύκλου.

Αντίθετα Ζώδια

 • ΚΡΙΟΣ και ΖΥΓΟΣ
 • ΤΑΥΡΟΣ και ΣΚΟΡΠΙΟΣ
 • ΔΙΔΥΜΟΙ και ΤΟΞΟΤΕΣ
 • ΚΑΡΚΙΝΟΣ και ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
 • ΛΕΩΝ και ΥΔΡΟΧΟΟΣ
 • ΠΑΡΘΕΝΟΣ και ΙΧΘΥΣ

Με την πρώτη ματιά, οι πολικότητες δεν φαίνεται να έχουν τίποτα κοινό. Πάρτε για παράδειγμα την πολικότητα Κριού-Ζυγού. Τείνουμε να σκεφτόμαστε τον Κριό ως το ζώδιο που σκέφτεται τον εαυτό του πριν τους άλλους, ενώ ο Ζυγός θεωρείται το αντίθετο. Όταν ρίξετε μια πιο βαθιά ματιά στις πολικότητες, μπορεί να βρείτε περισσότερα κοινά από ό,τι θα περιμένατε.

Για τον Κριό, έχει να κάνει με τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Ωστόσο, δεν μπορείς να ορίσεις ποιος είσαι χωρίς να βλέπεις τους άλλους ανθρώπους σαν καθρέφτη. Και το ίδιο ισχύει και αντίστροφα: Ο Ζυγός είναι στην πραγματικότητα μάστορας στην ηγεσία και στο να ακολουθεί τον δικό του τρόπο, κάτι που οι άνθρωποι συνήθως πιστεύουν ότι είναι μια ειδικότητα του Κριού. Ωστόσο, ο Ζυγός παίρνει την πρωτοβουλία με τέτοιο τρόπο που οι άλλοι δεν συνειδητοποιούν ότι η πρωτοβουλία έχει αναληφθεί!.

Πολικότητα και Στοιχεία

Ο τρόπος για να διακρίνετε ποια μπορεί να είναι η πολικότητα κάθε ζωδίου είναι να ρίξετε πρώτα μια ματιά στα στοιχεία. Κάθε ζώδιο χωράει κάτω από ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία: φωτιά , αέρας , νερό και γη .

Η φωτιά και ο αέρας θεωρούνται τα ελαφρύτερα και φωτεινότερα στοιχεία επειδή τείνουν να κινούνται προς τα πάνω, ενώ το νερό και η γη είναι τα βαρύτερα στοιχεία επειδή τείνουν να βυθίζονται προς τα κάτω. Η πολικότητα μεταξύ των ζωδίων εμφανίζεται πάντα είτε στα ελαφρύτερα στοιχεία είτε στα βαρύτερα στοιχεία.

Έτσι, για παράδειγμα, ως ζώδιο της φωτιάς, ο Λέων πρέπει να συνδυάζεται με ένα ζώδιο του αέρα: τον Υδροχόο. Ένα άλλο παράδειγμα μπορεί να είναι ο Ταύρος (γη) και ο Σκορπιός (νερό).

Αστρολογία Γιν-Γιανγκ

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι οι αρσενικές και θηλυκές ιδιότητες των στοιχείων.

Τα «Φωτεινότερα » στοιχεία (φωτιά και αέρας) θεωρούνται τα αρσενικά-Γιανγκ ζώδια. Τα «Βαρύτερα» στοιχεία (νερό και γη) θεωρούνται θηλυκά ζώδια-Γιν.

Ζώδια Γιν

 • Καρκίνος
 • Σκορπιός
 • Ιχθύες
 • Αιγόκερως
 • Ταύρος
 • Παρθένος

 Ζώδια Γιανγκ

 • Κριός
 • Λέων
 • Τοξότης
 • Ζυγός
 • Υδροχόος
 • Δίδυμοι

Συμβατότητα πολικότητας

Όπως και στη ζωή, έτσι και εδώ έλκονται τα αντίθετα. Παρόλο που αυτά τα ζώδια φαίνεται να έχουν ανομοιότητες, είναι αυτές οι ανισότητες που πραγματικά τα φέρνουν κοντά!

Οι πολικότητες μεταξύ των ζωδίων είναι μια ισχυρή κοσμική κόλλα που κρατά τους ανθρώπους γοητευμένους τον ένα με τον άλλον. Στην πολικότητα μεταξύ των ζωδίων, το ένα ζώδιο κοιτάζει το άλλο για να βοηθήσει στον καθορισμό και την ολοκλήρωση του εαυτού του.

Όταν βρίσκετε έναν σύντροφο που έχει αντίθετα ζώδια στον χάρτη του, ο αριθμός των σημείων συζήτησης, της ίντριγκας και του παράγοντα περιέργειας αυξάνεται πάρα πολύ! Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερες πολικότητες βρείτε σε ένα γράφημα συναστρίας συμβατότητας αγάπης , τόσο πιο πιθανό είναι να έχετε βρει τη δίδυμη φλόγα σας .

Τι σημαίνει η τροπικότητα στην αστρολογία;

Οι τρόποι αναφέρονται στη γενική προσέγγιση ή τις μεθόδους ενός ζωδίου που εφαρμόζουν στη ζωή. Υπάρχουν τρεις τρόποι: βασική, σταθερή και μεταβλητή. Τα Παρορμητικά ζώδια (Κριός, Ζυγός, Καρκίνος, Αιγόκερως) είναι οι «πράττοντες» του ζωδιακού κύκλου. Ξεκινούν έργα, κάνουν τα πράγματα να κινούνται και ακολουθούν μια προσέγγιση «μπορώ-κανω» στη ζωή.

Τα Σταθερά ζώδια (Λέοντας, Υδροχόος, Σκορπιός, Ταύρος) είναι οι «σταθεροποιητές» του ζωδιακού κύκλου. ακολουθούν, φροντίζουν να γίνουν τα πράγματα και έχουν μια επίμονη προσέγγιση στη ζωή.

Και, τέλος, τα Μεταβλητά ζώδια (Τοξότης, Δίδυμοι, Ιχθείς, Παρθένος) είναι οι «προσαρμογείς» του ζωδιακού κύκλου. Βρίσκουν κοινό έδαφος, αναμειγνύουν τις καταστάσεις  μεταξύ τους και υιοθετούν μια προσέγγιση της ζωής «της στιγμής».

Δημοσιεύτηκε από τον Αθηναΐς Πέτρου - Psychic Lifepath Center

ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ (ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ) SOUL-ASTROLOGY Empathetic Astrological Approach ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ (ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟ,ΣΧΕΣΗ,ΥΓΕΙΑ,ΕΡΓΑΣΙΑ,ΧΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ) ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΣΩΝ ΚΑΡΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΧΑΡΤΩΝ/ΕΤΗΣΙΩΝ ΧΑΡΤΩΝ/ΜΗΝΙΑΙΩΝ/ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Αρέσει σε %d bloggers: